KundserviceÖppet 12-16:00[email protected]

0 items in cart

Din Varukorg är tom.

Sköt om tänderna efter tandblekning

När du nu har lyckats få ett bländvitt leende har du självklart inte lust med att se en tillbakagång till situationen innan behandlingen. Ett antal rekommendationer kan vara bra att ha i bakhuvudet:

  • Direkt efter tandblekningen är det bra att under en till två veckor vara extra försiktig med intaget av mörka drycker såsom kaffe och Coca Cola då tänderna kan vara mera mottagliga för missfärgning direkt efter avslutad behandling.
  • Viktigast av allt är en god tandhygien och att regelbundet rengöra tänderna direkt efter intag av mat eller dryck som kan göra att färgämnen sätter sig på tanden. Detta gäller hela tiden och inte bara veckan efter tandblekningen.
    Att rengöra munnen för ofta med tandborste kan slita onödigt på emaljen och ge ilningar i tänderna, pröva istället att efter lunch- och fikaraster till exempel skölja tänderna alternativt tugga tuggummi innehållandes xylitol vilket minskar syrahalten i munnen.
    Tandtråd är ett viktigt komplement till tandborstningen då den kommer åt att rengöra ytan mellan tänderna, liksom munsköljningsmedel. En extra försiktighetsåtgärd kan också vara att dricka mörka drycker med sugrör för att undvika att tänderna kommer i kontakt med färgämnena i dem.
  • För att försäkra dig om att de gamla missfärgningarna inte börjar komma tillbaka är det lämpligt att fortsätta att använda blekningsmedel en eller två gånger per år, för att upprätthålla tänder som redan är vita behövs normalt bara en kortare behandling.
  • Även fast det kan vara svårt att sluta röka och snusa kan du, om du vill uppnå maximalt resultat, försöka att dra ner på tobakskonsumtionen efter blekningen. Personer som kedjeröker eller använder snus ofta har betydligt svårare att behålla sina vita tänder efter en tandblekning än personer som inte gör det och behöver därför genomgå ny behandling mycket oftare.