KundserviceÖppet 12-16:00[email protected]

0 items in cart

Din Varukorg är tom.

Att tänka på

Tandblekningsmedlet fungerar alltid bäst på rena tänder. För att uppnå maximalt resultat är det därför viktigt att rengöra tänderna grundligt, gärna med både tandborste och munsköljningsmedel, innan du applicerar preparatet på tänderna. Tandtråd bör dock undvikas då den kan leda till små sår på tandköttet. Om du har allvarliga problem med tandsten kan du även gå till tandläkaren för att putsa bort dem innan behandlingen, men för de allra flesta räcker en noggrann tandrengöring i hemmet gott och väl.

  • Tandblekning har ingen påverkan på kronor eller fyllningar i tänderna och kan användas även om det finns en tandreglering på tändernas baksida eller ett tandsmycke.

  • Efter behandlingen kan det av estetiska skäl bli nödvändigt att byta ut existerande ersättningar bland tänderna då deras färg är anpassade till den färg dina tänder hade tidigare och de framstår därför som onaturligt mörka i förhållande till din nya tandrad.

  • Det slutliga resultatet av blekningen kan ta ett par veckor att framträda helt. Om du är mitt uppe i en behandling syftandes till att sätta in ersättningar i en eller flera tänder är det därför viktigt att vänta på slutresultatet innan ersättningarna sätts in för att vara säker på att deras färg överstämmer med dina tänders.

  • Är du gravid ska du vänta med att bleka tänderna tills efter förlossning och efter att du har slutat amma ditt barn. Detta rekommenderas då det inte finns tillräckligt med tillgänglig tillförlitlig forskning inom området. Med detta sagt så finns det inga större studier som har kunnat slå fast att tandblekning faktiskt skulle utgöra en risk för gravida och ammandes kvinnor samt deras barn, men detta är en extra försiktighetsåtgärd som rekommendera.

  • Har du hål i en tand är det lämpligt att få detta åtgärdat innan blekningen. Risken finns annars att blekningsmedlet kan rinna in i tanden och skada pulpan. Försök också att försäkra dig om att ditt tandkött är friskt genom extra noggrann tandrengöring dagarna innan du påbörjar behandlingen.

  • Direkt efter tandblekningen kan tänderna i vissa fall bli känsligare för kyla och värme och tandköttet kan bli lätt irriterat. Detta brukar dock gå över efter 24-48 timmar. Borsta tänderna med en mjuk tandborste och använd munsköljmedel.