KundserviceÖppet 12-16:00[email protected]

0 items in cart

Din Varukorg är tom.

Tandblekning hos tandläkaren

Många tandläkare erbjuder idag tandblekning. Det finns lite olika metoder som är vanliga. Tandblekning hos tandläkare är vanligtvis förenat med en viss risk då du kan vara utsatt för väldigt starka peroxidlösningar. Före behandlingen påbörjas får du betala för en undersökning, detta för att kontrollera att du inte har några hål eller att dina tänder inte är skadade på något annat sätt. Det kan nämligen vara förödande att använda starka blekmedel då.

Metod 1: Tandblekning hemma med Gel & Tandskena från tandläkaren
Tandläkaren gjuter en tandskena åt dig och skickar med tandblekningsgel som du använder för att bleka dina tänder med hemma. Denna tandblekningsgel är ofta exakt densamma (peroxidbaserade lösning) som de olagliga preparat som säljs i diverse hemma-tandblekningskit på nätet. Skillnaden är att det är lagligt då en tandläkare säljer dig medlet. Själva blekningen utförs precis som om du köper ett kit för blekning med Gel & Tandskena själv. Den enda fördelen med denna metod jämfört med att bleka med tandskena och gel från tandläkaren är att de gjuter en perfekt tandblekningsskena åt dig. Nackdelen är att det är upp till 10 gånger dyrare än att bleka hemma. Förutom den dyra gelen måste du även betala tandläkarens lön, instrument och utrustning. Dessutom är blekning med peroxidlösningar kända för att ha biverkningar, vilket är orsaken till att de är olagliga inom EU för hemmabruk. Den här metoden går inte snabbare än att bleka hemma med Natriumbikarbonat, det tar faktiskt oftast längre tid att uppnå samma resultat.

Metod 2: Tandblekning med stark peroxidlösning och UV-belysning
Tandläkaren kan även erbjuda en snabbare metod som görs under ett besök. Precis som tidigare får du först betala för en undersökning och sedan komma tillbaka. Tandläkaren spänner upp din mun med ett instrument för att minska risken att de starka kemikalierna kommer i kontakt med munhålan. Det medel som används är en peroxidlösning. Väteperoxid är en extremt frätande oxidant. Under belysning av starkt UV-ljus så kan blekning ske på 30-60 minuter. Nackdelen är förutom det extremt höga priset att gör tandläkaren något misstag kan det orsaka permanenta skador på tandkött, tandhalsar och munhåla. Fördelen är förstås att det går snabbt. Blek hemma så slipper du all risk och betalar dessutom mindre pengar för mycket mer moderna produkter!