KundserviceÖppet 12-16:00[email protected]

0 items in cart

Din Varukorg är tom.

Tandblekning med tandkräm

Tandkräm kan aldrig bleka tänderna på samma sätt som en riktig tandblekning. Tandkrämer med vitmedel fungerar så att de avlägsnar missfärgningar på ytan samt löser tandsten och plack så att tanden blir ljusare.

En riktig blekning går in i tandens emalj på djupet och löser de missfärgningar som finns. Det finns två orsaker till att tandkrämer inte klarar det. Det som bleker tänder är så kallade fria syreradikaler, dessa kan normalt inte alstras av tandkräm. För det andra så borstar man inte tänderna tillräckligt länge för att blekningseffekt skulle vara möjlig att uppnå. Tänk på att du borstar tänderna ett fåtal minuter, en tandblekning tar längre tid.

Vissa länder utanför Europa innehåller karbamidperoxid. Bortsett från att det är olagligt inom EU behöver man borsta flera timmar åt gången för märkbar blekningseffekt.

Ytliga missfärgningar kan dock lösas med tandkräm. Undvik dock slipande tandkrämer som har en negativ påverkan på tändernas emalj. Tyvärr är många billiga whitening tandkrämer i butik skadliga för emaljen (slipfaktor RDA 100 eller mer).

Det enda alternativet för en god munhälsa är att använda tandkräm som löser upp missfärgningarna utan att slipa. Dessa tandkrämer går bra att använda dagligen men kostar förstås mer än skadliga slipande tandkrämer eftersom ingredienserna är dyrare.