KundserviceÖppet 12-16:00[email protected]

0 items in cart

Din Varukorg är tom.

Tandblekning hos klinik

Det finns kliniker som specialiserar sig på tandblekning. Viktigt att tänka på är att dessa kliniker livnär sig på att tjäna så mycket pengar som möjligt på ditt besök. Vanligt är billiga preparat och en onödigt lång procedur som fungerar främst på grund av mentaliteten i Sverige. Man vill känna sig trygg med att jobbet görs av en expert. Viktigt att tänka på är att personalen som arbetar i dessa kliniker ofta inte har mer än någon dags utbildning i procedurerna som ska göras. Priset är ofta billigare än hos tandläkare, men risken är högre.

Metod 1: Tandblekning i två steg
Den här metoden går ut på att du får väldigt breda tandblekningsskenor gjutna efter dina tänder. Dessa fyller du med en peroxidgel (vanligtvis karbamidperoxid) och har sedan på dig under natten när du sover. Skenorna är bredare än vanligt för att minska risken att det frätande kemikalierna ska komma utanför och skada tandkött, tandhalsar eller munhålan. Långvarig blekning med karbamidperoxid är ofta förenat med ilningar, obehag och biverkningar, oftast lindriga.

Efter det första steget där man bleker hemma så gör man en uppföljande behandling på kliniken där personal utför en blekning med peroxidlösning och vanligtvis UV-belysning. Munnen spänns upp med ett instrument för att minska risken att de starka kemikalierna kommer i kontakt med munhålan. Vanligtvis erbjuds extratjänster som t.ex. ytblästring för att tjäna extra pengar. Den här metoden har inga fördelar, det är en omodern metod som är utformad för att maximera förtjänst och utnyttja konsumentens okunskap och osäkerhet.

Metod 2: Tandblekning med stark peroxidlösning och UV-belysning
Tandläkaren kan även erbjuda en snabbare metod som görs under ett besök. Precis som tidigare får du först betala för en undersökning och sedan komma tillbaka. Personalen spänner upp din mun med ett instrument för att minska risken att de starka kemikalierna kommer i kontakt med munhålan. Det medel som används är en peroxidlösning. Väteperoxid är en extremt frätande oxidant. Under belysning av starkt UV-ljus så kan blekning ske på 30-60 minuter. Nackdelen är förutom det höga priset att gör personalen något misstag kan det orsaka permanenta skador på tandkött, tandhalsar och munhåla. Tänk även på att personalen inte är utbildad mer än högst några dagar vilket ökar risken jämfört med tandläkare. Fördelen är förstås att det går snabbt. Blek hemma så slipper du all risk och betalar dessutom mindre pengar för mycket mer moderna produkter!