KundserviceÖppet 12-16:00[email protected]

0 items in cart

Din Varukorg är tom.

Dålig Andedräkt

En stor del av befolkningen lider av dålig andedräkt. Detta är ett problem som kan kännas väldigt jobbigt och påverka en i vardagen. Hos de flesta fall ligger problemet i munhålan och inte i magen som många tror. Rengör man inte munnen noga kan bakterier från matrester och dylikt avge illaluktande svavelgaser. 

Det är viktigt att till att börja med utreda om munnen är frisk. Hål i tänderna, inflammerat tandkött osv. kan ge upphov til dålig andedräkt, så om man har några sådana problem måste dessa först åtgärdas. Mat som man ätit under dagen, speciellt mat med stark lukt, kan ge upphov till dålig andedräkt men då är detta inte ett bestående problem utan kan lätt avhjälpas med rengöring av munnen. I vissa fall kan matrester fastna i halsmandlarna, speciellt om dessa är veckade efter att man haft mycket halsfluss. Då är det svårare att komma åt själv, men att gurgla med saltvatten kan hjälpa.

Om man sköter sin munhygien på ett ultimat sätt men tandborstning, tandtråd och munskölj bör dålig andedräkt inte vara något problem. Tungskrapa och tuggummi är ytterliare exempel på hur man kan hålla den dålig andedräkten borta.

Inga produkter matchade din sökning.