KundserviceÖppet 12-16:00[email protected]

0 items in cart

Din Varukorg är tom.

Höstblåsor

Dessa blåsor har fått sitt namn eftersom hösten oftast är den årstid då problemen är som värst. Höstblåsor är en virussjukdom som oftast har några år mellan utbrytningstillfällena. Förutom i munnen kan dessa blåsor också uppstå på händer och fötter och det är framför allt kontakt mellan människor, till exempel vid handslag, som gör att viruset sprids. 

Ofta blir man immun mot sjukdomen efter första utbrytningstillfället, därför är höstblåsor vanligare hos barn än vuxna. Det är svårt att förebygga höstblåsor som smittats via handkontakt även om man håller god handhygien, men om man till exempel duschar i offentliga duschrum bör man använda flipflops eller andra duschskor. 

Det är under de första dagarna som man kan föra viruset vidare, så om man har barn på dagis eller liknande som drabbats av höstblåsor kan det vara en god idé att låta barnet stanna hemma under de första dagarna eftersom det är svårt att kontrollera kontakten mellan barn. I

nfektionen läker ut av sig själv, symptomen kan mildras under tiden i form av sårbehandling. Blåsor, framför allt om de sitter i munnen, kan ge besvär och obehag. Detta kan vara ett problem för barn då de kan vara ovilliga att äta och bör då inta flytande föda.

Inga produkter matchade din sökning.