KundserviceÖppet 12-16:00[email protected]

0 items in cart

Din Varukorg är tom.

Om Tandblekning

Mat, dryck och tobak kan missfärga tänderna, men de bleks även med tiden. Vissa har gulare tänder än andra från början så tändernas färg beror på många olika saker.

För att få vitare tänder är en tandblekning det vanligaste sättet.
Man kan använda blekningsgel som man låter verka i tandskenor, tandpenna, skum, whitening strips, tandpulver eller så kan man gå till tandläkare eller klinik och få en blekningsbehandling där.

Beroende på vilken metod du använder går blekningen till på olika sätt. Men oftast är det ett blekningsmedel som bleker det yttersta lagret på tanden, det som består av missfärgningar. Under blekning uppstår en oxidationsprocess som löser upp organisk materia (allt annat än tanden) och gör att tandens nyans blir ljusare.

Beroende på hur du sköter dina tänder; vad du äter, dricker och hur du rengör dem. kan resultatet av en tandblekning vara upp till flera år. Missfärgningar kommer alltså tillbaka men hur mycket och hur snabbt är individuellt. Därför bleker man tänderna på nytt när nya missfärgningar har uppstått.

Hemmablekningar tar mellan fem minuter och en timme och upprepas allt mellan några gånger till varje dag i två veckor. Hos tandläkaren tar det oftast bara någon timme, eftersom de använder oerhört starka kemikalier. Man kan även få en skena utformad av tandläkaren som man sedan får bleka med hemma. Den snabbaste metoden är blekning med UV-ljus men då ska man vara försiktig med vem man går till eftersom det kan skada tandköttet och munnen.

Trots många myter är hemmablekning den bästa metoden. Eftersom det idag är väldigt skonsamt att bleka tänderna hemma så är det snarare säkrare. Däremot är det viktigt att vara noga med att blekmedlet är baserat på natriumbikarbonat och inte en peroxidlösning. Så bara man kollar innehållsförteckningen och följer instruktionerna är det den mest rekommenderade metoden.